Dil Öğrenmek için Mutlaka Kullanmanız Gereken 15 Uygulama! (app)

Dil Öğrenmek için Mutlaka Kullanmanız Gereken 15 Uygulama! (app)

Herkese merhaba,

Nasılsın?’ sorusundan hiç hoşlanmadığım günler…COVİD 19 virüsünden en hızlı şekilde kurtulmak ve tekrar seyahat etmek dileğiyle diyorum ve size bu evde olduğunuz günlerde dil öğrenmek için özellikle de İngilizce ağırlıklı olarak kullandığım uygulamalardan bahsedeceğim. Bir çoğunu ben sürekli olarak kullanıyorum. Biliyorsunuz dil konuşulmadıkça, tekrar edilmedikçe unutuluyor. 21 GÜN kuralı ile sizde alışkanlık haline getirebilirsiniz.

21 Gün kuralı, bir alışkanlığı kazanmak için beynimizdeki nöronlarla kurduğumuz bağlantı aslında. 21 Gün boyunca sürekli tekrar ettiğinizde o yaptığınız aktivite alışkanlığınız oluyor. İlk olarak ‘neden olmasın’, ‘neden yapamayayım ki?’, ‘YAPABİLİRİM’ gibi olumlu cümlelere inanmalısınız. (:
Başarı için zaman en önemli kavramdır e bizde şu anda #evdekal mamız gerektiği için fazlasıyla var olan zamanı hadi gelin en iyi ve verimli şekilde değerlendirelim.

Her şeyden önce söylemek istediğim bir şey var. İngilizceyi hayatıma öyle soktum ki şimdi arkadaşlarımın çoğu yabancı ve etrafımda sürekli İngilizceyle muhattap olmak zorunda olduğum konular var. Hangi dili öğrenmek istiyorsanız çevrenizi böyle seçin. Şimdi ‘nasıl olacak o yahu?!’ dediğini duydum. interpals, couchsurfing gibi uygulamardan Türkiye’de yaşayan yabancıları bulabilirsin… (;

Hadi başlayalım!
#ingilizce ya da başka bir dil öğrenmeye karar verdiyseniz bu uygulamaları mutlaka telefonunuza indirin :

1. VoScreeen : Filmlerden dizilerden 15 saniyelik kesitler ve alt yazıları sayesinde hem dinleme hem okuma hem şık seçme ile pratik yapabileceğiniz bence çok keyifli bir site. (ÜCRETSİZ)

2. K4 English: YDS/ YDT/ YÖKDİL gibi sınavlara hazırlanıyorsanız. Mutlaka uygulamayı inidirip, youtube kanalından dersleri dinlemenizi tavsiye ederim. YDS kelime analizleri çok başarılı. İnanılmaz kelime öğrendim bu sayfadan. (Uygulama içi satınalma sunar / Youtube ücretsiz )

3. Word Up: Gördüğünüz görebilieceğiniz kelime öğrenmek için en kullanışlı ve en rahat uygulama bence.  (ÜCRETSİZ)


4.  Kelime Öğren : 

Çok uzun zamandır kullandığım ve çok sevdiğim bir uygulama. En sevdiğim yanı hiç beklemediğim anda bildirimle kelime öğretiyor olması. Bildirimlerimin tek açık olduğu uygulama (:
(ÜCRETSİZ)

5.  Yökdil Kelime Listesi (Sosyal):
https://www.memrise.com/course/1422108/yokdil-sosyal-bilimler-kelime-listesi/
(ÜCRETSİZ)

(Memrise web sitesi de ayrıca kullanışlı, incelemenizi tavsiye ederim.)

 

6.  Duolingo: Bu uygulamayı duymayan yoktur. Ben de uzunca zaman kullandım. Telefonunuza indirip en kolaydan zora doğru alıştırma yapabilirsiniz. (ÜCRETSİZ)

7.  IELTS için : https://open.spotify.com/show/0JET2soqmpykSp6eA933dx (ÜCRETSİZ)

8.  Haber okuyarak ve dinleyerek öğrenmek için : VOA Special English 
Yıllardır en çok ziyaret ettiğim siteler arasında. Bu sitede hem gündemi takip edip hemde günlük yaşamda bazen formal bazen magazinsel olayları nasıl yazdıklarını ve okuduklarını dinleyip, okuyabiliyorum.
(ÜCRETSİZ)

9. Haberleri 3 seviyede okuyup, dinleyebileceğiniz başka güzel site:  https://www.newsinlevels.com/
(ÜCRETSİZ)

10.  Şarkılarla İngilizce Öğrenmek için : https://lyricstraining.com/
(ÜCRETSİZ)

11. Hikaye okuyarak ve dinleyerek İngilizce öğrenmek için : Easy Stories in English

(ÜCRETSİZ)

12. Telaffuz için : Bir kelimenin nasıl telaffuz edildiğini telefonunuzdaki uygulamadan veya otomatik robotlardan duymak yerine Youtube ‘dan kısa bir kesit ile gerçek insanlardan duymak isterseniz çok iyi bir uygulama.

Mesela ‘call’, ‘aramak’ kelimesini arattım. Kısa bir video önüme çıktı. Video içinde call kelimesini baskın şekilde duyup, nasıl kullanıldığını öğrenirken, gerçek insanların teleffuzunu da duymuş olursunuz (:

Link : https://youglish.com/pronounce/call/english
(ÜCRETSİZ)


13.  Telaffuz için: Youtube yerine dizi ve filmlerden kesitleri göreyim derseniz;
link : http://playphrase.me/#/search?q=nothing+to+do
(ÜCRETSİZ)

14. Google Çeviri uygulamasını indirebilirsiniz. Ya da bilgisayardan çeviriye yıldızlı olarak kaydettiğiniz kelimeleri daha sonra Excel ile indirmenize olanak sağlıyor. Böylelikle dijital kelime dökümlerinizi kaydedebilirsiniz. (ÜCRETSİZ)

15. Cambly : Tamamen online bir uygulama. Skype’a benziyor. Uygulamayı açıp, hoca seçip, istediğin an hocaya bağlanıp görüntülü ücretsiz eğitim alabiliyorsun.  (ÜCRETSİZ)

Benim kullanıp tavsiye ettiklerim bunlar ama tabiki daha pek çok uygulama bulabilirsiniz. Kendinize en uygun olanı seçip 21 gün boyunca devamlı (kısa süre bile olsa) uygulayın. (: Farkı göreceksiniz.

Umarım işinize yarar.
Görüşmek üzere.

elifkubragenc.com
instagram: https://www.instagram.com/elifkubragenc/
youtube: youtube.com/elifkubragencc

Leave a Reply

Your email address will not be published.